Hva kjennetegner et forbrukslån med lav rente

Hva er et forbrukslån

Et lån uten sikkerhet i bolig eller pant i noe annet er det som blir kalt et forbrukslån. Når du tar opp et forbrukslån, kan du bruke pengene til akkurat det du måtte ønske. Det kan være bryllup, oppussing, ferie eller kanskje refinansiering. Du har en enrom frihet til å gjøre som du måtte ønske. Siden det ikke er noe krav om sikkerhet trenger du heller ikke å spesifisere til noen hva pengene skal gå til. Men et slikt lån vil være dyrere enn et lån hvor det blir stilt sikkerhet.

Sammenlign bankene

Når du skal ordne deg et forbrukslån så er det lurt å sammenligne bankene. Dette lar seg enkelt gjøre ved å sende en søknad på en av sidene som tilbyr lån fra flere banker. Men du kan bruke litt tid på å lese deg opp hva bankene tilbyr av renter. Noen banker har muligheten til å gi deg et fleksibelt lån. Et lån du kan betale tilbake, men også hente penger ut av igjen om du skulle trenge det. Men det er bestandig lurt å bruke tid på å sammenligne lånene, for det er muligheter for gode betingelser.
Det er forskjellig hva du kan låne, hvor høy sum du vil få. Dette er basert på inntekt, og hvor god vurderingen av deg økonomisk er. Har du mange små lån, så er muligheten større for at beløpet du får innvilget er lavere enn du ønsker.

Lav rente

Forbrukslån har høyere rente enn et boliglån eller et billån for eksempel. Dette er fordi at et forbrukslån ikke har krav om sikkerhet, dermed er risikoen høyere for banken ved slike lån. Men de har noen andre fordeler; de er mer tilgjengelige og fleksible.

For å få lav rente på et forbrukslån så spiller kredittvurderingen som blir tatt av deg en hel del. Her er det best å få en så høy score som mulig, for en høyere score gir lavere rente. Kredittscoren som du får vil fortelle banken hvor høy risiko de tar ved å låne deg penger.

En bra kredittvurdering forteller bankene at du er en person som vil klare å betale tilbake pengene som du ønsker å låne. Renten vil også bli satt i forhold til din økonomiske situasjon, det er dermed ikke sikkert at du får samme renten som naboen eller svigerbroren din.

Hva kvalifiseres som en god rente

Forbrukslån har en rente som ligger mellom 6,9 % og 40 %. Hvilken rente ditt lån vil bli på, blir opp til banken. Når du har forbrukslån på 50 000 kr så er en rente på 13-15% bra. Hvis du tar opp et lån på 100 000 kr så er 11% en god rente. En rente på 9-10% er en god rente om du har forbrukslån på 200 000 kr. Et høyt forbrukslån er alt mellom 300 000 kr til 600 000 kr, og da vil en rente på 6-9% være en god rente å få.

Hvordan søke et forbrukslån

Det å søke et forbrukslån er ingen vanskelig oppgave. Alt du trenger å gjøre er å legge inn en søknad på internett. Flere sider har mulighet til å sende den samme søknaden du sender inn, til flere banker. Svar på søknaden kommer relativt kjapt, på grunn av at gjeldsregisteret sender informasjon automatisk. Dermed kan du få svar på søknaden samme dag, eller i løpet av den kommende dagen.

Tips: Se også forbrukslån og kredittsjekk

Utbetaling av lånet vil også gå kjapt. Når du har bestemt deg for hvilket lån du vil ha, så får du en e-post med lånebetingelser og nedbetalingsplan. Da kan du enkelt signere med BankID og utbetalingen vil skje nesten med det samme. Noen ganger samme dag, og andre ganger vil du få pengene neste virkedag.

Med et forbrukslån har du muligheten til å betale tilbake penger i ditt eget tempo. Du må selvsagt betale månedsbeløpet, men du kan bestandig betale inn mer. Hele beløpet kan også betales inn om det er ønskelig.